ŞİMDİ DİNLEME, KAPSAMA VE SAYGI DUYMA ZAMANI! LISTEN INCLUDE RESPECT (LIR) DANIŞMA TOPLANTISI - Zoom / 2-3 Ekim 2020

Zihinsel özel gereksinimli kişilerin; kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin, şirketlerin yaptıkları çalışmalara dahil edilmelerini ve bu çalışmalara aktif katılımlarını sağlamak üzere geliştirilen Listen Include Respect projesi kapsamında hazırlanacak “kapsayıcı katılım” rehberi danışma toplantısına katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

Farklı ülkelerden sivil toplum örgütleri, bu örgütlere üye zihinsel özel gereksinimli bireyler ve kamu kurum temsilcilerinin katkısı ile gerçekleştirilmesi planlanan “Kapsayıcı Katılım Rehberinin” kullanışlı ve uluslararası geçerliliğe sahip olması için sizlerin fikirlerini öğrenmemiz çok önemli.

Oluşturulacak rehberde sizlerin görüşlerini almak üzere, takviminize uygun bir zamanı seçebilmeniz için, iki farklı tarihte planlanan danışma toplantısından birine katılmak üzere formu doldurmanızı rica ederiz.

Toplantı 150 dakikalık iki ayrı oturum şeklinde planlanmıştır. İlk oturum kamu kurum, sivil toplum ve diğer kurum temsilcileri, aile üyeleri, destek kişileri ve uzmanlara ayrılmıştır. İkinci oturum ise zihinsel özel gereksinimli bireylerle yapılacaktır. Bu oturuma ilk oturum katılımcıları dilerlerse dinleyici olarak katılabilirler.

Toplantı öncesi, toplantı verimini arttırmak ve sizlere kolaylaştırıcılık yapmak amacı ile bilgilendirme dokümanı yollanacaktır. Sorularınız için Merve Özman: 0506 062 48 32 – TDSD: 0216 456 31 34 – ds@downturkiye.org

Kayıt olmak için buraya tıkla!

Danışma toplantısında “bir kurumun çalışmalarında görev almak ve dahil edilmek, yararlı destek, erişilebilir bilgi, iletişim ve bilgi paylaşımı ve kapsayıcı toplantılar” ana konuları altında aşağıdaki soruların yanıtları tartışılacaktır.

1. Zihinsel özel gereksinimli bireylerin bir kurum içerisinde görev alırken karşılaştıkları en büyük problemler nelerdir?

2. Zihinsel özel gereksinimli bireylerin bu engellerin üstesinden gelmesine yardımcı olacak destekler nelerdir? Ne tür çözümler önerirsiniz?

3. Paylaşabileceğiniz iyi örnekler var mı?

4. Kurumlara değişim için ne önerirsiniz?